Доступність посилання

ТОП новини

ПРОБЛЕМИ УКРАЇНСЬКОЇ ОСВІТИ ВЛАДА В ОДЕСІ НЕ ПОМІЧАЄ...


Ігор Столяров Підтвердженням є історія боротьби батьків учнів української гімназії при дитячому оздоровчому центрі „Молода гвардія”, яку дехто бажав би бачити закритою. Побажання чиновників та батьків не співпадають. Це видно із Звернення спрямованого на ім”я заступника Генерального прокурора України Тетяни Корнякової.

Українську Гімназію було відкрито, як державну установу, на базі центру “Молода гвардія”. Тут були 40 обладнаних кабінетів, бібліотека на 50 тисяч книжок, стадіон, спортивні майданчики, кіноконцертний зал на 1300 місць...

Здібні учні, склавши іспити на конкурсній основі, були зараховані до гімназії...

Перспектива закриття була неочікуваною...

Аби врятувати навчальний заклад батьки та вчителі звернулися за допомогою до Одеської правозахисної академії, Президент якої, Валерій Кочетов, підтвердив факт порушення конституційний прав, але дотепер питання не вирішене.

Нині документів про закриття гімназії, які мають законну силу, не існує. Зберігається напруга, документи та інформація фальсифікуються, штатний розклад не затверджено, тепла вода та опалення у гімназії відсутнє, світло вимкнене, шкільні туалети зачинені... йдеться у зверненні спрямованому до Києва

Від заступника Генпрокурора Тетяни Корнякової автори звернення прохають: “Зберегти статус української державної гімназії та “Молодої гвардії” як Дитячого методичного центру для дітей і юнацтва, забезпечити постійне державне фінансування гімназії, захистити її колектив від свавілля чиновників, перевірити законність звільнення вчителів та поновити їх на роботі”.

“Переконані у ваших можливостях діяти швидко, конструктивно, сприяючи входженню України до Європи” – наголошено у зверненні.

Як повідомила Голова батьківського комітету гімназії Любов Рогатинська, ситуація у навчальному закладі є “хронічно дикою”.

Питання не вирішується.

Дітей та учнів на територію гімназії обіцяють не пускати.

Ми звернулися і до групи народних депутатів України, членів слідчої комісії з комунальних тарифів, з проханням про допомогу.

Одеська обласна організація товариства “Просвіта” так само занепокоєна ситуацією. У Суворовському районі Одеси є лише дві українські гімназії, де є можливість навчати дітей у нормальних умовах, але фактично влада цьому перешкоджає.

Протистояння навколо гімназії при дитячому оздоровчому центрі “Молода гвардія” посилюється. Всі спроби почути точку зору на цю проблему від відповідальних працівників міськвиконкому нажаль були безрезультатними.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG