Доступність посилання

ТОП новини

Дрібні підприємці Симферополя скаржаться на на поганий клімат для розвитку дрібного і середнього бізнесу в Криму


Володимир Притула Дрібні підприємці Симферополя скаржаться на на поганий клімат для розвитку дрібного і середнього бізнесу в Криму

Симферополь, 28 березня 2003 - Кілька сотень дрібних підприємців сьогодні пікетували Раду міністрів Криму, вони звинувалили кримську владу у перешкоджанні розвитку дрібного і середнього біснесу в регіоні. Детальніше про це – розповідає наш кримський кореспондент Володимир Притула.

Роботи вимагали від кримського уряду учасники акції протесту на майдані в центрі Симферополя. Працівники ліквідованих комунальних ринків заявили, що вони втратили свій бізнес, оскільки симферопольська влада протегує лише тим підприємцям, які з нею діляться прибутками. Учасники пікету стверджують, що в Криму дуже поганий клімат для розвитку дрібного і середнього підприємництва:

“Мета у нас одна – ми вимагаємо, щоб нам повернули робочі місця ,нами ж створені, і щоб нас зареєстрували, як кооперативно-споживче товариство, у чому нам безпідставно відмовляють. Влада на нас тисне з усіх боків, вона не звертає на наші проблеми жодної уваги. Нас пускають всіма колами пекла. Одну інстанцію ми проходимо – в іншій розпочинаються всілякі перепони, різноманітні перешкоди. І так протягом трьох місяців ми ходимо й оббиваємо пороги”.

Серед учасників пікету – більшість дрібних торговців з останнього у Симферополі комунального ринку “Автостоп”, ліквідованого міськвиконкомом наприкінці минулого року. З того часу кілька сотень його працівників вимагають скасувати несправедливе, на їхню думку, рішення влади. Вони кажуть, що будуть змушені звернутися за захистом до президента Леоніда Кучми, оскільки в Симферополі та й загалом у Криму погана атмосфера для бізнесу. Заступник міського голови Симферополя Юрій Черкашин з цим не погоджується:

“Наші результати роботи за минулий рік говорять, що у нас нормальний, хороший мікроклімат і для малого, і для середнього бізнесу, і для промисловості міста. Але це не подобається тим людям, які порушують закон. Які сьогодні самовільно торгують на вулицях, які сьогодні не хочуть керуватися законодавством і перетворюють наше місто у великий базар”, - заявив віце-мер.

Проте не задоволені діяльністю міського керівництва не тільки дрібні торговці. У четвер керівники районних спілок підприємців і працедавців Симферополя на прес-конференції заявили, що мер міста Валерій Єрмак та його заступники ігнорують президентські укази з розвитку підприємництва. На думку працедавців і підприємців, симферопольська влада перешкоджає нормальному розвиткові дрібного і середнього бізнесу в адміністративному центрі Криму. І така ситуація, на їхню думку, характерна для більшості регіонів автономної республіки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG