Доступність посилання

ТОП новини

В Симферополі під стінами кримського уряду дрібні підприємці розпочали голодування


Володимир Притула В Симферополі під стінами кримського уряду дрібні підприємці розпочали голодування

Сімферополь, 01 квітня 2003 року.

У Симферополі, на центральному майдані міста, біля стін кримського уряду група дрібних підприємців оголосила безстрокове голодування. Голодуючи, п’ять ринкових торговців (усі вони жінки) протестують проти ліквідації у Симферополі комунальних ринків і відмови міськвиконкому реєструвати споживчі товариства. Детальніше про це – розповідає наш кримський кореспондент Володимир Притула.

Учасники акції протесту розбили п’ять наметів, поруч з тими, хто голодує, цілодобово перебувають ще кілька десятків осіб, які їх підтримують та охороняють. До стін кримського уряду вийшли переважно колишні дрібні торговці з ліквідованого наприкінці минулого року останнього комунального ринку “Автостоп”, розташованого в центрі Симферополя. Учасники акції кажуть, що їх на цей відчайдушний крок спровокував симферопольський міськвиконком і міський голова Валерій Єрмак. Вони голодуватимуть доти, доки республіканська влада не зверне увагу на протиправні, з їхньої точки зору, дії симферопольських чиновників:

“Ми стоятимемо до кінця. Нехай “швидка” приїжджає і вже звідси забирає. Тому що іншого виходу у нас немає...Ми не згодні зі ставленням до нас властей. За людей нас, практично, не вважають. Йде пряме знущання. На нашій вулиці, де розташований ринок “Автостоп”, нас зачинили, як у гетто. З двох сторін обгородили турнікетом. Щодня на вулиці перебуває не менше 5-8 офіцерів (від капітана до полковника), вже не рахуючи сержантів і прапорщиків”.

Конфлікт довкола ринку “Автостоп” триває уже кілька років. Це останній комунальний ринок у Симферополі, однак місцева влада вирішила його ліквідувати. За словами мера Симферополя Валерія Єрмака, вулиця Козлова, де розміщався “Автостоп”, відтепер буде пішохідною. Дрібні торговці не погодилися з цим. Спершу вони об’єдналися у громадську організацію підприємців, а потім створили споживче товариство, яке міськвиконком тривалий час відмовлявся зареєструвати. Саме це і стало останньою краплею у терпінні майже 2-х сотень людей, які у понеділок вийшли на мітинг, а у вівторок частина з них розпочала голодування. Учасники акції протесту кажуть, що їм уже відомо, хто ж насправді стане власником закритого ринку:

“Ми раніше думали, що тільки Йосип Львович Фангольд та Рувим Аронов претендують на ринок. Але зараз називаються інші прізвища, іноді навіть лячно говорити хто: міськрада і навіть Верховна Рада Криму”.

За словами учасників акції, щодня до голодування приєднуватимуться нові дрібні підприємці, які не задоволені ситуацією в Симферополі. Міліція у перебіг протестів поки що не втручається. Не реагує на них і кримська влада.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG