Доступність посилання

ТОП новини

Державний департамент Сполучених Штатів оприлюднив Звіт про дотримання прав людини у 196 країнах світу


Михайло Мигалисько Державний департамент Сполучених Штатів оприлюднив Звіт про дотримання прав людини у 196 країнах світу

Вашингтон, 1 квітня, 2003 - Державний департамент Сполучених Штатів Америки оприлюднив Звіт про пошанування прав людини у 196 країнах світу. Згідно з аналізом експертів американського зовнішньополітичного відомства, “дотримання прав людини українською владою далі слабке, з погіршенням у деяких сферах та поліпшенням в інших”. З подробицями Михайло Мигалисько з Вашингтона.

Як минулими роками, так і в теперішньому звіті державного департаменту Сполучених Штатів знову найбільше уваги присвячено справі недотримання українською владою одного із головних постулатів демократичного суспільства, а саме: громадянських свобод й ,передусім, свободи слова та мас-медіа.

“Втручання влади у діяльність мас-медіа, залякування журналістів, письмові та усні вказівки, як також і тиск самоцензури й далі є проблемою”. Попри усе це , мовиться у частині звіту державного департаменту, присвяченого Україні, все -таки “на сторінках періодичних видань, газет і часописів, як також і в інтернетівських інформаційних джерелах, можна було помітити висловлення широкого спектру поглядів.”

Тривають проблеми в тюремній системі: застосування тортур, побиття в”язнів, важкі санітарні умові та безкарна поведінка міліції й правоохоронних органів. При чому, політичні втручання та корупція позначаються на судових процесах. За словами американських експертів, ще завчасно говорити про те, які наслідки матимуть внесені поправки до законодавства про судоустрій. З іншого боку, виринули проблеми із пошануванням деяких етнічних груп, не традиційних релігійних угруповань, прав жінок та дітей. Щоправда, українська влада почала робити конкретні заходи щодо подолання таких серйозних проблем, як торгівля жінками й дітьми.

Підсумовуючи 33 сторінки, присвячені Україні, американські експерти зовнішньополітичного відомства вказують на те, що “ситуація з пошануванням людських прав в Україні залишається слабкою - з погіршенням у деяких сферах та поліпшенням в інших”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG