Доступність посилання

ТОП новини

Кримські підприємці погрожують місцевій владі заворушеннями


Володимир Притула Кримські підприємці погрожують місцевій владі заворушеннями

Симферополь, 4 квітня, 2003 - Голова Спілки підприємців і працедавців Криму Олександр Дудко на прес-конференції у Симферополі звинуватив кримську владу в ігноруванні проблем малого та середнього бізнесу і заявив, що підприємці можуть вдатися до радикальних методів протесту. Тим часом, під стінами кримського уряду триває голодування групи дрібних підприємців. Детальніше про це розповідає наш кримський кореспондент Володимир Притула.

Олександр Дудко заявив, що Спілка підприємців і працедавців Криму на знак протесту проти політики кримських властей, які гальмують розвиток малого і середнього бізнесу в регіоні, виходить з Координаційної ради з розвитку підприємництва в Криму, оскільки остання лише імітує свою діяльність. Крім того, Спілка, що об’єднує кілька тисяч кримських підприємців розпочинає процес відкликання депутатів різних рівнів, які особливо шкодять розвиткові підприємництва. Каже Олександр Дудко:

“У нас на сьогодні є більш дієва зброя, ніж голодування. Більш сильна зброя в рамках чинного законодавства – механізм відкликання депутатів і механізм відкликання мерів, і це ми почнемо. Або влада згадає про нас, або ми почнемо ініціювання відкликання ,спочатку 5-10 депутатів, далі – більше. Тому основною зброєю буде саме це”, - вважає голова Спілки підприємців і працедавців Криму. Водночас пан Дудко заявив, що атмосфера для розвитку підприємництва в Криму настільки нестерпна, що дрібні підприємці готові на більш радикальні акції протесту:

“Завтра буде не пікет. Завтра будуть перекриті транспортом вулиці, завтра будуть страйки. Завтра підприємці перестануть постачати і продавати будь-що чиновникам”, - заявив Олександр Дудко. Він пояснює, чим не задоволені члени Спілки:

“Досі відсутня дієва політика кримської влади у сфері розвитку малого бізнесу. За останні 6 років у цій царині нічого не змінилося – ми як були, так і є єдиним регіоном України, де не функціонує Фонд підтримки підприємництва, де досі не створена і не функціонує легітимна Координаційна рада з розвитку підприємництва. Вчора повідомили, що вже відбулися сім її засідань. Насправді ж ,всі ми знаємо, що було лише одне засідання – так, для звіту ( перед приїздом до Криму Олександри Кужель. Крим – єдиний регіон, де на реалізацію програми уряду з розвитку малого бізнесу на 2003 рік не виділено жодної копійки. На всіх рівнях відбувається імітація діяльності з підтримки малого підприємництва. Тим самим держслужбовці ігнорують указ президента”, - вважає пан Дудко. Він також каже про факти затягування і перешкоджання реєстрації бізнесу, про хабарництво з боку чиновників. У зв’язку з цим Олександр Дудко повідомив, що Спілка підприємців і працедавців Криму звернулася до кримської прокуратури з проханням провести перевірку діяльності адміністрацій ринків, де, на думку пана Дудка, найвищий рівень корумпованості.

У прес-службі прокуратури автономної республіки повідомили, що там нічого не відомо про звернення Спілки підприємців. Думки віце-прем’єра кримського уряду Володимира Раєнка, який відповідає за розвиток підприємництва в регіоні, теж дізнатися не вдалося – він перебував у відрядженні. А ось заступник міського голови Симферополя Юрій Черкашин, відставки якого вимагають Спілка підприємців і працедавців Криму та деякі інші об’єднання підприємців, сказав журналістам, що Олександр Дудко для нього – ніхто, а згадана Спілка – нелегітимна організація.

Тим часом, під стінами Ради міністрів Криму триває акція протесту, організована Спілкою малих підприємців “Джерела”. До голодування вже долучилися 7 осіб, які вимагають від симферопольської і кримської влади створення нормальних умов для ведення бізнесу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG