Доступність посилання

ТОП новини

Президент України пiдписав Закон про боротьбу з тероризмом. Про це в понедiлок повiдомила речниця глави держави Олена Громницька


-- no author -- Документ, внесений Президентом, Верховна Рада ухвалила 20 березня. Згiдно з законом, органiзацiя боротьби з тероризмом i забезпечення необхiдними силами, коштами, ресурсами провадиться Кабiнетом мiнiстрiв України.

Документ, внесений Президентом, Верховна Рада ухвалила 20 березня. Згiдно з законом, органiзацiя боротьби з тероризмом i забезпечення необхiдними силами, коштами, ресурсами провадиться Кабiнетом мiнiстрiв України. Крiм того, участь у боротьбi з тероризмом у рамках своєї компетенцiї беруть центральнi органи виконавчої влади.

Головним органом у загальнодержавнiй системi боротьби з терористичною дiяльнiстю є Служба безпеки України, а дiяльнiсть суб''єктiв, що залучаються до боротьби з тероризмом, координує антитерористичний центр при СБУ.

Участь у боротьбi з терористичною дiяльнiстю також беруть мiнiстерства внутрiшнiх справ, оборони, з питань надзвичайних ситуацiй, Держкомiтет у справах охорони державного кордону, Державний департамент з виконання покарань, а також Управлiння державної охорони України.

Антитерористичний центр при СБУ, зокрема, розробляє концептуальнi засади i програми боротьби з тероризмом, рекомендацiї, спрямованi на пiдвищення ефективностi заходiв щодо виявлення i усунення причин i умов, якi сприяють здiйсненню терактiв. Цей центр також збирає, узагальнює, оцiнює i аналiзує iнформацiю про стан i тенденцiї поширення тероризму в Українi i за її межами, а також органiзовує i проводить антитерористичнi операцiї i координує дiяльнiсть суб''єктiв, якi ведуть боротьбу з тероризмом. Керiвник центру призначається Президентом України.
XS
SM
MD
LG