Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія відклали підготовку бізнес-плану газового консорціуму з управління українськими транзитними газопроводами до червня


-- no author -- Про це журналістам повідомив віце-прем`єр Віталій Гайдук, коментуючи результати вчорашнього засідання ради учасників консорціуму.

Про це журналістам повідомив віце-прем''єр Віталій Гайдук, коментуючи результати вчорашнього засідання ради учасників консорціуму.

Він, зокрема, зазначив, що підготовку бізнес-плану вирішено перенести на 2 місяці для того, щоб за цей час визначити обсяги транзиту газу в Європу й обсяги інвестицій, необхідних для модернізації газопроводів. Віце-прем''єр сказав, що на сьогоднішній тристоронній зустрічі на рівні експертів України, Росії й Німеччини щодо консорціуму Україна очікує почути від німецької сторони, скільки газу хотіла б у перспективі одержати Європа.

Він додав, що важливе значення має, через які пункти йтимуть ці потоки газу, і тільки виходячи з цього, будуть визначені розміри інвестицій, які дадуть змогу задовольнити запит Європи.
XS
SM
MD
LG