Доступність посилання

ТОП новини

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє, що референдуму з питань проведення політичної реформи в Україні не буде, а рішення про її проведення буде ухвалене на парламентському рівні


-- no author -- Про це він сказав, відповідаючи на запитання під час круглого столу в Королівському інституті міжнародних відносин, перебуваючи з дводенним робочим візитом у Великобританії.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання під час круглого столу в Королівському інституті міжнародних відносин, перебуваючи з дводенним робочим візитом у Великобританії.

В.Литвин висловив сподівання, що політична реформа відбудеться в Україні до жовтня 2004-го року, тобто до президентських виборів. Для цього, сказав В.Литвин, парламент повинен ще на цій сесії відправити Конституційному Суду законопроект про внесення змін до Конституції для отримання відповідного висновку, а потім на наступній сесії ухвалити цей законопроект.

При цьому він наголосив, що внесення змін до Конституції є винятковою прерогативою парламенту, і вони не можуть бути затверджені на референдумі.
XS
SM
MD
LG