Доступність посилання

ТОП новини

Президент США оголосив про завершення війни в Іраку. “Робота була зроблена добре “,- сказав він, звертаючись до війська з авіаносця “Авраам Лінкольн”


Мирослава Гонгадзе Вашингтон, 2 травня 2003 - Президент США оголосив про завершення війни в Іраку. “Робота була зроблена добре “,- сказав він, звертаючись до війська з авіаносця “Авраам Лінкольн”

Вашингтон,2 травня2003 - Президент США оголосив про завершення війни в Іраку. “Робота була зроблена добре “,- сказав він, звертаючись до війська з авіаносця “Авраам Лінкольн”.

Вашингтон, 2 травня2003 - Президент Буш звернувся до нації не з Білого дому, а з потужного ядерного авіаносця “Авраам Лінкольн”. Він оголосив, що основна військова операція в Іраку завершена. Стоячи на трибуні, спорудженій на авіаносці, президент , як головнокомандувач, вітав своїх солдатів: „Завдяки вам наша нація більше захищена. Завдяки вам тиран скинутий і Ірак вільний”.

При цьому президент наголосив, що попереду велика робота - відбудова країни.

Джордж Буш: „ Ми маємо важку роботу в Іраку. Наведення порядку продовжує складати небезпеку. Ми переслідуємо і викриваємо лідерів старого режиму , які будуть притягнуті до відповідальності за їхні злочини. Ми розпочали пошуки схованої хімічної та біологічної зброї і вже знаємо сотні місць, які будуть обстежені. Президент Буш зазначив , що хоча військова операція в Іраку завершена, боротьба з тероризмом триває.

Джордж Буш: “Ми не знаємо дня кінцевої перемоги, але ми бачимо рух уперед. Ніякі акції терористів не змінять наших намірів, не послаблять нашої рішучості. Їхнім намірам прийшов кінець. Вільна нація іде до перемоги”.

Президент США у зверненні до нації також заявив, що ліквідувавши режим Гуссейна, США перекрили джерела фінансування Аль-Каїди. І що найважливіше , перекрили доступ терористів до зброї масового знищення. Він також пообіцяв, що Америка буде боротись з режимами, які незаконно виробляють зброю масового знищення. Будь- хто у світі, хто працює в ім’я свободи, є друзями Сполучених Штатів,- додав Джордж Буш.

Звернення президента Буша до нації було символічним. Він прилетів на авіаносці як другий пілот на військово-морському літаку. Екіпірованого по-військовому, солдати та офіцери зустріли його переможними викликами. Після десяти місяців війни, о 10 годині ранку за американським часом, авіаносець з президентом на борту прибув до Сан-Дієго.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG