Доступність посилання

ТОП новини

Естонія підтверджує незмінність своєї позиції щодо активної підтримки євро - та євроатлантичних прагнень України, а також входження української держави в Світову організацію торгівлі


-- no author -- Ця заява прозвучала 6 травня у Таллінні на черговому раунді політичних консультацій між МЗС України та Естонії.

Ця заява прозвучала 6 травня у Таллінні на черговому раунді політичних консультацій між МЗС України та Естонії. Українську делегацію очолював державний секретар МЗС Володимир Єльченко, естонську – канцлер МЗС Приіт Колбре.

У перебігу консультацій сторони обговорили нинішню ситуацію українсько-естонського співробітництва та можливі шляхи подальшої активізації політичного діалогу на всіх рівнях, метою якого є поглиблення взаємовигідного співробітництва України та Естонії, що особливо актуально з огляду на майбутнє членство Естонії в ЄС та НАТО.

Відбувся також обмін думками щодо актуальних міжнародних проблем. Окремо була обговорена можливість співпраці двох держав у повоєнній відбудові Іраку. Сторони погодились стосовно необхідності ухвалення відповідної резолюції Ради Безпеки ООН, яка б регулювала подальші зусилля світової спільноти у відбудові цієї країни.
XS
SM
MD
LG