Доступність посилання

ТОП новини

Представник Сполучених Штатів Америки в ООН Джон Негропонте висловив сподівання, що Рада Безпеки схвалить резолюцію про скасування економічних санкцій проти Іраку


-- no author -- Проект цього документу буде поданий Раді Безпеки ООН сьогодні. У ньому, зокрема, пропонується скасувати усі економічні обмеження, запроваджені стосовно Іраку у 1990-му році і використовувати доходи від продажу нафти для допомоги населенню та для відновлення країни.

Проект цього документу буде поданий Раді Безпеки ООН сьогодні. У ньому, зокрема, пропонується скасувати усі економічні обмеження, запроваджені стосовно Іраку у 1990-му році і використовувати доходи від продажу нафти для допомоги населенню та для відновлення країни.

За словами Негропонте, у документі передбачена “конструктивна” роль Організації Об”єднаних Націй в Іраку. Проте пошуками зброї масового знищення займатимуться американські фахівці, а не інспектори ООН. Найближчим часом Пентагон має намір направити до Іраку близько двох тисяч експертів.

Франція та Росія вважають, що для скасування санкцій інспектори ООН повинні підтвердити, що в Іраку немає зброї масового знищення.
XS
SM
MD
LG