Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Франції, Німеччини та Польщі – країн так званого "Веймарського трикутника" – спробували пом’якшити напруженість у відносинах, що виникла через беззастережну підтримку Польщею силової операції США в Іраку


-- no author -- Жак Ширак і Александр Квасневський (президенти Франції та Польщі) та німецький канцлер Ґергард Шредер заявили сьогодні по закінченні саміту у Вроцлаві, що й далі співпрацюватимуть, незважаючи на розбіжності. Шредер наголосив, що всі три країни готові докласти максимум зусиль для післявоєнної відбудови Іраку.

Жак Ширак і Александр Квасневський (президенти Франції та Польщі) та німецький канцлер Ґергард Шредер заявили сьогодні по закінченні саміту у Вроцлаві, що й далі співпрацюватимуть, незважаючи на розбіжності. Шредер наголосив, що всі три країни готові докласти максимум зусиль для післявоєнної відбудови Іраку.

Жак Ширак додав, що Франція обговорюватиме американську резолюцію щодо Іраку, внесену на розгляд Ради Безпеки ООН, "відкрито і конструктивно". При цьому, однак, він повторив, що ключову роль в післявоєнному відновленні Іраку має відіграти ООН.
XS
SM
MD
LG