Доступність посилання

ТОП новини

Вiйськово-повiтрянi сили Демократичної Республiки Конго офiцiйно заявляють, що нiяких втрат, пов''язаних з iнцидентом на лiтаку Iл-76, немає


-- no author -- "Пiсля благополучного приземлення в Кiншасi внаслiдок несправностi системи герметизацiї вантажо-пасажирської кабiни лiтака Iл-76 у Вiйськово-повiтряних силах Конго на даний момент не виявлено нiяких втрат", - процитував керiвник прес-служби Мiноборони України Костянтин Хiвренко офiцiйну вiдповiдь керiвництва ВПС Конго, пiдписану виконувачем обов''язків командувача ВПС полковником Нубмi.

"Пiсля благополучного приземлення в Кiншасi внаслiдок несправностi системи герметизацiї вантажо-пасажирської кабiни лiтака Iл-76 у Вiйськово-повiтряних силах Конго на даний момент не виявлено нiяких втрат", - процитував керiвник прес-служби Мiноборони України Костянтин Хiвренко офiцiйну вiдповiдь керiвництва ВПС Конго, пiдписану виконувачем обов''язків командувача ВПС полковником Нубмi.

Костянтин Хiвренко пояснив, що це офiцiйна вiдповiдь на запит, надісланий Державним департаментом авiацiйного транспорту України "Укравiатранс" органам влади Конго для отримання офiцiйної iнформацiї про авiацiйну подiю. Вiдповiдь адресована директору "Укравiатрансу" Володимиру Максимову.

За словами Хiвренка, пiд формулюванням "на даний момент у ВПС Конго не виявлено нiяких втрат" йдеться, крiм екiпажу, також про пасажирів і вантаж.

Керiвник прес-служби нагадав, що для розслiдування всiх обставин випадку до Конго відряджена група фахiвцiв "Укравiатрансу".

Костянтин Хiвренко також повiдомив деякi деталi iнциденту. Так, за його словами, на 40 хвилинi пiсля вильоту, перебуваючи на висотi 7 тисяч метрів, командир лiтака по бортових приладах виявив розгерметизацiю вантажо-пасажирської кабiни. "Вiн тут же виконав екстрене зниження лiтака i розвернув його в напрямi аеродрому вильоту – Кiншаса, де i здiйснив благополучну посадку", - сказав керiвник прес-служби.
XS
SM
MD
LG