Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати просять кількох чільних українських урядовців на чолі з Президентом дати свідчення у справі Павла Лазаренка


-- no author -- Захист Лазаренка стверджує, що українська влада схвалювала його діяльність, а Президент Кучма і його дружина часто отримували від Лазаренка коштовні подарунки, зокрема годинник вартістю 42 тисячі доларів.

До Києва має приїхати помічник Генерального прокурора США і один з адвокатів Лазаренка. Адвокати хочуть, щоб Леонід Кучма і два інші колишні українські прем’єри – Євген Марчук і Валерій Пустовойтенко – пояснили, як і чому розділили український газовий ринок у 1996-му році. Захист Лазаренка стверджує, що українська влада схвалювала його діяльність, а Президент Кучма і його дружина часто отримували від Лазаренка коштовні подарунки, зокрема годинник вартістю 42 тисячі доларів.

У списку свідків біля 30 осіб, включно з Юлією Тимошенко. Як пише "Файненшал Таймс," це безпрецедентна справа, яка визначить як далеко готові піти Сполучені Штати, щоб покарати корупцію в інших країнах. Суд на Лазаренком в Америці має розпочатися в серпні.
XS
SM
MD
LG