Доступність посилання

ТОП новини

Туристичним агентствам Івано-Франківська від 15 травня заборонено продавати путівки туристам до країн, де зафіксовані випадки атипової пневмонії


-- no author -- Таку постанову виніс головний санітарний лікар міста Микола Недоступ. Зокрема, заборонено подорожі громадян до країн Південно-Східної Азії, Канади, Сполучених Штатів і Великої Британії.

Таку постанову виніс головний санітарний лікар міста Микола Недоступ. Зокрема, заборонено подорожі громадян до країн Південно-Східної Азії, Канади, Сполучених Штатів і Великої Британії.

Як повідомив сьогодні міністр охорони здоров’я Андрій Підаєв, за тиждень в Україні пункти прибуття іноземних громадян будуть обладнані термальними датчиками для виявлення випадків можливого захворювання на атипову пневмонію. Для цього уряд дозволив міністерству без проведення тендеру терміново закупити або українське, або закордонне обладнання. За словами Андрія Підаєва, зараз міністерство разом з Академією медичних наук розробляє українську тест-систему з діагностики цього захворювання. Міністр охорони здоров’я заявив, що на сьогодні в Україні немає жодного підтвердженого випадку захворювання на SARS.

За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, від атипової пневмонії у світі померли 580 осіб, понад 7,5тисяч – інфіковані. Найбільше смертельних випадків зафіксовано у Китаї, Гонконгу, на Тайвані. На сьогодні вірус SARS зареєстрований у більше, ніж 30 країнах світу.
XS
SM
MD
LG