Доступність посилання

ТОП новини

Заступник помiчника держсекретаря США у справах Європи i Євразiї Стiвен Пайфер сподiвається, що українськi вiйськовi зможуть долучитись до мiжнародних стабiлiзацiйних сил в Iраку


-- no author -- На прес-конференцiї в середу у Києвi вiн зазначив, що українськi вiйськовi мають у своєму розпорядженнi "великi можливостi, якi будуть корисними".

На прес-конференцiї в середу у Києвi вiн зазначив, що українськi вiйськовi мають у своєму розпорядженнi "великi можливостi, якi будуть корисними". За словами Пайфера, таке враження ґрунтується на досвiдi дiй українсько-польського батальйону, а також спiлкування українських i американських вiйськових.

Вiн наголосив, що тимчасова адмiнiстрацiя Iраку зможе досягти успiху, якщо стабiлiзацiйнi сили гарантуватимуть безпеку в країнi.

Зі свого боку, держсекретар МЗС України Володимир Ільченко повiдомив, що 22 травня у Варшавi вiдбудеться зустрiч представникiв країн, якi, можливо, вiдрядять свої вiйськовi пiдроздiли в Iрак як стабiлiзацiйні сили.

За його словами, пiд час цiєї зустрiчi буде детально обговорюватися роль України в цій акції, а також склад секторiв в Iраку. Держсекретар зазначив, що "в України є бажання i можливостi" приєднатись до мiжнародних стабiлiзацiйних сил.

Дипломати повiдомили, що пiд час засiдання українсько-американського комiтету з питань зовнiшньої полiтики, яке вiдбувалося в середу у Києвi, обговорювався можливий внесок України в стабiлiзацiйнi процеси.

Стівен Пайфер повiдомив, що це питання обговорювалося детально, i висловив переконанiсть, що Україна зможе зробити свій вагомий вклад.
XS
SM
MD
LG