Доступність посилання

ТОП новини

Голова блоку Наша Україна, народний депутат Віктор Ющенко перебуває з робочим візитом у Канаді


Михайло Мигалисько Голова блоку Наша Україна, народний депутат Віктор Ющенко перебуває з робочим візитом у Канаді

Вашингтон, 14 травня 2003 року.

Михайло Мигалисько

З робочим візитом у Канаді перебуває Віктор Ющенко, відомий на Заході як реформатор демократичного спрямування. Він розпочав восьмиденний приватний візит з міста Торонто ( провінція Онтаріо). Згідно з повідомленнями, сьогодні він перебуває у столиці Канади Оттаві, де проводить зустрічі із представниками канадського уряду, парламенту й політичних партій.

Згідно з останнім переписом населення у Канаді проживає понад мільйон осіб, які вважають себе українцями. Власне з метою заручитися і їхньою підтримкою, народний депутат Віктор Ющенко, голова блоку «Наша Україна», уже провів зустрічі з представниками українських організацій у Торонто, відвідає також Монреаль.

В інтерв’ю радіо «Свобода» Остап Скрипник, виконавчий директор Конгресу Українців Канади про візит пана Ющенка сказав:

Остап Скрипник

Українська громада в Канаді зацікавлена зустрічатися з представниками різних політичних груп і рухів з України. Ми думаємо, що це є важливий крок для покращення зв’язків між офіційною Канадою і Україною, а також до того, щоб українська громада, яка живе в Канаді, краще познайомилася з лінією, скажемо, яку представляє пан Ющенко.

Михайло Мигалисько

Згідно з повідомленням, яке з’явилося на інтернет-сторінці блоку «Наша Україна», колишній прем’єр-міністр, народний депутат заявив, що головною метою його візиту до Канади «є прагнення донести до канадських бізнесових і політичних кіл інформацію про потенційні можливості української промисловості». За його словами, « відносинам між Україною й Канадою бракує динамічного розвитку». З цього приводу представник Конгресу Українців Канади Остап Скрипник радіо «Свобода» зазначив:

Остап Скрипник

Позиція Конгресу українців Канади щодо зв’язків між Канадою і Україною є, що Канада визнала себе стратегічним партнером України. Ми бажаємо, щоб це партнерство розвивалося на користь обох країн. Канада має багато що дати Україні, наприклад, як цивільне суспільство, демократія, ринкову економіку і так далі. Є великі економічні можливості обох країн у галузях, скажімо, сільського господарства і енергетики. Конгрес українців Канади дуже зацікавлений, щоб це розвивалося.

На жаль, на нинішній порі, якимось чином зв’язки між Канадою і Україною трошки стримані. Ми дуже часто говоримо з представниками канадського Міністерства закордонних справ і радимо їм, щоб ці зв’язки знову були на тому позитивному рівні, які вони були, скажімо, 10 років тому.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG