Доступність посилання

ТОП новини

Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявляє, що у ситуації із затриманням 14 травня колишніх керівників корпорації “Єдині енергетичні системи України” Генпрокуратура діяла в межах чинного законодавства


-- no author -- Про це йдеться у його листі до голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Лист оприлюднила сьогодні прес-служба прокуратури.

Про це йдеться у його листі до голови Верховної Ради України Володимира Литвина. Лист оприлюднила сьогодні прес-служба прокуратури.

Святослав Піскун роз’яснює, що згідно з рішенням Київського апеляційного суду від 13 травня обвинувачені Євген Шаго, Геннадій Тимошенко та Антоніна Болюра фактично були звільнені зі слідчих ізоляторів. Таким чином рішення суду було виконане, пояснює Генпрокурор.

Водночас іще до рішення Апеляційного суду також 13 травня прокуратура порушила проти колишніх працівників ЄЕСУ нову карну справу за фактами приховування валютної виручки та службового підроблення. З прагненням об’єктивності розслідування саме цієї справи, слідчі вирішили затримати обвинувачених. Відтак Геннадій Тимошенко й Антоніна Болюра знову доставлені до слідчих ізоляторів, Лідія Сокольченко перебуває у лікарні, Євген Шаго утік під час затримання і зараз його розшукують.

Зараз Генпрокуратура щодо цих осіб готує матеріали для суду, щоб вирішити, який запобіжний захід обрати для затриманих.
XS
SM
MD
LG