Доступність посилання

ТОП новини

Як повідомив сьогодні Генеральний прокурор України Святослав Піскун, Генеральна прокуратура України, 13 травня порушила нову кримінальну справу проти колишніх керівників корпорації «Єдині енергетичні системи України» Геннадія Тимошенка, Євгена Шаго, Лідії Сокольченко і Антоніни Болюри за фактами приховування валютної виручки та службового підроблення


-- no author -- Сьогодні ж за поданням Генеральної прокуратури України Печерський районний суд м. Києва продовжив термін затримання підозрюваних Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри до 10 діб.

Сьогодні ж за поданням Генеральної прокуратури України Печерський районний суд м. Києва продовжив термін затримання підозрюваних Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри до 10 діб.

Питання про обрання запобіжного заходу щодо Лідії Сокольченко буде вирішуватися після проведення медичного обстеження в залежності від стану її здоров’я.

Ухвалено також рішення про затримання та утримання під вартою Євгена Шаго, якого звинувачують у вчиненні, окрім вказаних злочинів, ще й втечі з-під варти, в зв’язку з чим він оголошений у розшук.

Таким чином суд підтвердив законність ухвалених Генеральною прокуратурою рішень у вказаній справі.

Водночас, Блок Юлії Тимошенко заявив сьогодні, що вважає «відвертим тиском на Верховний Суд України» і «грубим порушенням принципів незалежного судочинства та законодавства» слова заступника Генпрокурора Віктора Кудрявцева про те, що Верховний Суд скасує рішення Київського апеляційного суду, який закрив кримінальні справи відносно Генадія Тимошенка, Лідії Сокольченко, Антоніни Болюри та Євгена Шаго.

Про це йдеться у повідомленні БЮТ, оприлюдненому сьогодні.
XS
SM
MD
LG