Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України завершила розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього віце-прем’єр-міністра України з питань агропромислового комплексу Леоніда Козаченка


-- no author -- За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, Козаченку інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та одержання хабара в особливо великому розмірі.

За повідомленням прес-служби Генпрокуратури, Козаченку інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та одержання хабара в особливо великому розмірі.

Козаченка звинувачують у втратах від експорту зерна з урожаю минулого року в розмірі півтора мільярда гривень; через зниження тарифів і послуг при інспектуванні зерна, що відправлялося на експорт, держбюджет недоотримав понад 21 мільйон гривень; за керівництва Козаченка неповернутий кредит (у сумі майже 7 мільйонів американських доларів) був використаний для придбання комбайнів американського виробництва.

Слідство також з’ясувало, що Леонід Козаченко, будучи генеральним директором підприємства “Украгробізнес” у двохтисячному році, отримав від засновників іноземних компаній два хабарі на суму майже півтора мільйона гривень.

Після ознайомлення обвинуваченого з цими матеріалами, справа буде надіслана до суду.

Леонід Козаченко обіймав посаду віце-прем’єра з аграрних питань з червня 2001 по листопад 2002 років. Обвинувачення Генпрокуратури він вважає безпідставними.
XS
SM
MD
LG