Доступність посилання

ТОП новини

Вiзовий режим мiж Україною та Угорщиною повинен бути таким, як мiж Україною i Польщею чи між Україною та Словаччиною: безкоштовні вiзи для українцiв i вiдсутнiсть вiзового режиму з українського боку


-- no author -- Такої угоди дiйшли на зустрiчi у Києвi Президент України Леонiд Кучма i голова Державних зборiв Угорщини Каталiн Силi.

Пiд час зустрiчi Леонід Кучма зазначив, що Україна придiляє велику увагу добросусiдським вiдносинам з Угорщиною. "Україна задоволена рiвнем спiвпраці. Угорщина є хорошим економiчним i полiтичним партнером України з огляду на наші європейські та євроатлантичні прагнення", - сказав вiн. Президент також привiтав Угорщину зi вступом до Європейського Союзу, назвавши це перемогою угорського політикуму.

Зі свого боку, Каталін Силi поiнформувала главу української держави про результативну зустрiч зi спiкером Верховної Ради Володимиром Литвином, висловивши сподівання на ефективну спiвпрацю двох парламентiв i готовнiсть подiлитися досвiдом Угорщини щодо вступу до ЄС.

Угорський спiкер також вiдзначила "безальтернативнiсть розвитку i поглиблення двосторонньої спiвпраці" мiж Україною та Угорщиною, додавши, що активiзацiї вiдносин сприятиме вiдкриття Генерального консульства України в Нiредьгазi, прикордонне i транспортне спiвробiтництво, а також запланований на осiнь цього року вiзит в Україну прем''єр-мiнiстра Угорщини.
XS
SM
MD
LG