Доступність посилання

ТОП новини

Правоохороннi органи Iталiї повiдомляють про українське громадянство чотирьох осiб, затриманих за обвинуваченням у торгiвлi новонародженими


-- no author -- У МЗС повiдомили, що пiдтвердження надіслала дирекцiя прокуратури з боротьби з мафiєю iталiйського мiста Барi у вiдповiдь на офiцiйний запит консульського вiддiлу посольства України в Iталiї.

У МЗС повiдомили, що пiдтвердження надіслала дирекцiя прокуратури з боротьби з мафiєю iталiйського мiста Барi у вiдповiдь на офiцiйний запит консульського вiддiлу посольства України в Iталiї.

Затриманих українцiв – Надiю Ткаченко (1967 р. н.), Оксану Феданову (1975 р. н.), Олену Каурову (1941 р. н.) i Михайла Момота (1973 р. н.) обвинувачують "у спробi змiни актiв громадянського стану i продажу людей у рабство", повiдомили в прес-службi. Прокуратура м. Барi має намiр направити в консульський вiддiл українського посольства в Римi копiю паспорта Надії Ткаченко. Документів iнших учасникiв групи правоохоронцi Iталiї не мають у своєму розпорядженнi. Посольство України в Iталiї тримає цю справу на особливому контролi.

Як ранiше повiдомили в посольствi України в Римi з посиланням на мiсцеву пресу, поки що залишається невiдомим, чи дiяла в Iталiї налагоджена система продажу дiтей, чи це була поодинока спроба пiдозрюваних продати одну дитину української повiї.

В iталiйськiй областi Пулiя почалося розслiдування у справi про дiяльнiсть вихiдцiв з України, які торгували новонародженими. Дитину виставляли на торги ще до народження: щонайбiльше малюка могли незаконно усиновити, в гiршому разi вiн повинен був стати матерiалом для ринку людських органiв. За кожне немовля просили вiд 50 тисяч євро до 350 тисяч.

На торгівцiв дiтьми полiцiя вийшла пiсля отримання iнформацiї в груднi минулого року про продаж новонародженого. Троє карабiнерів увiйшли до числа торговцiв дiтьми. Працівники полiцiї видали себе за багатих людей – двох адвокатiв i власника яхт i раритетних автомобiлiв.

Як тiльки дитина народилася i була передана "клiєнтам", вся банда була заарештована на гарячому. Злочинцями нiбито є громадяни України – троє жiнок i чоловiк. Слiдство припускає, що вони забезпечували приїзд в Iталiю повiй з країн Схiдної Європи, а також "працювали" у сферi незаконного усиновлення дiтей.
XS
SM
MD
LG