Доступність посилання

ТОП новини

Конференція у Варшаві


Володимир Павлів Конференція у Варшаві

Варшава, 23 травня 2003 - Сьогодні у Варшаві закінчилася міжнародна конференція, за участю представників військових відомств 22 країн світу, у тому числі й України. На цій конфереції вирішувалося питання про те, чиї військові підрозділи увійдуть до складу міжнародних стабілізаційних сил, що служитимуть у так званому “польському секторі”. Через закритий характер цієї конференції до преси потрапило небагато подробиць.

Все, що пишеться у польській пресі про цю конференцію, подається із зазначенням: неофіційно. Якусь офіційну інформацію буде оприлюднено не раніше, ніж у наступну середу – говорять представники польського міністерства оборони.

Однак, за посередництвом так званих “неофіційних джерел”, до журналістів таки потрапила якась інформація. Наприклад те, що під польське керівництво готові відправити своїх 500 військовиків Болгарія та якийсь контингент армія острова Фіджі. Теоретично поляків готові підтримати військові з Данії, Голандії та Угорщини, при умові, що їх самих підтримають власні парламенти.

Подібною є ситуація й з українськими військовослужбовцями – якщо схвалить Рада Нацбезпеки та підтримає парламент. Офіційно відомо тільки, що у варшавській конференції брали участь чотири генерали з Міністерства оборони України. Неофіційно ж говориться про те, що Україна готова вислати до Іраку цілу бригаду, тобто близько 2 тисяч солдатів та офіцерів. Така суттєва участь у контингенті, який повинен налічувати від 7 до 9 тисяч військових ,могла б спричинитися й до того, що командувач української бригади міг би зайняти посаду заступника керівника всього міжнародного контингенту, який служитиме у польському секторі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG