Доступність посилання

ТОП новини

Знаменитий англійський футболіст Дейвід Бекхем на цьому тижні змінив зачіску з політичних міркувань і одержав пропозицію уряду репрезентувати заявку Лондона на проведення Олімпійських Ігор


Олекса Семенченко Знаменитий англійський футболіст Дейвід Бекхем на цьому тижні змінив зачіску з політичних міркувань і одержав пропозицію уряду репрезентувати заявку Лондона на проведення Олімпійських Ігор

Лондон, 23 травня 2003 – Знаменитий англійський футболіст Дейвід Бекхем вже кілька років є своєрідним символом модерної Британії. Багато в чому завдяки йому усталений імідж диккенсівської Англії, як країни джентльменів у циліндрах, стрімко змінюється.

Дейвід Бекхем - це новий тип футболіста, що за межами футбольного поля має привабливість, чи не більшу, ніж на ньому. Можливо найкращий у світі майстер побиття штрафних ударів, швидко перетворюється на публічну постать та своєрідний символ успіху у сучасній Англії. Він є таким собі європейцем в англійському футболі, що чи не першим почав дбати про те, як він виглядає, що і як каже на людях ,а не лише, як грає на футбольному полі.

Починав Бекхем у футболі, так само як і будь-який інший типовий північно-англійський хлопець. Англійський футбол - це, здебільшого, задоволення робітничого класу. У футболістів Англії завжди цінували традиційні чоловічі риси: волю, характер, грубу силу і таку собі простакуватість. Такі речі ,як модна зачіска або витонченість у судженнях футболіста, викликали посмішку. Вони сприймалися, як чудернацькі вибрики зірок з європейського континенту, що грали в Англії на кшталт французів Ріка Кантона і Давіда Жинола.

Те, що Бекхем став таким, яким є сьогодні, наслідок романтичної історії його життя. Він закохався і одружився зі співачкою тодішньої найпопулярнішої поп-групи «Спайс Гьолз» - Вікторією, яка і стала його стильовим гуру. Вона взяла під свій контроль те, як виглядає Дейвід.Скидається, що він уже й сам набув смак до екстравагантності.

На цьому тижні він знову потрапив у центр уваги, коли вкотре змінив зачіску. Африканський стиль - це данина людям Північної Африки, які десятиріччями страждали від апартеїду. Збірна Англії грала проти команди ПАР у четвер, і Бекхем знову був її капітаном, як і весь час відтоді, як тренером став шведський фахівець Свен Йоран Ериксон. В Африці Бекхем зустрівся з легендарним колишнім президентом Нельсоном Манделою. У той- таки час стало відомо, що британський уряд попросив Бекхема увійти до команди, що підтримуватиме у Міжнародному Олімпійському Комітеті заявку Лондона на проведення Олімпіади. Можливо, Дейвід Бекхем є футболістом з найбільшими у світі заробітками, але він сумлінно відпрацьовує свої мільйони у публічному житті, так само, як і на футбольному полі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG