Доступність посилання

ТОП новини

Громадські організації національно-демократичного спрямування Луганської області звернулися до Президента України з проханням накласти вето на ухвалену Верховною Радою Європейську хартію регіональних мов або мов національних меншин


-- no author -- На загальних зборах активісти громадських організацій наголосили на тому, що після підписання закону про захист регіональних мов або мов меншин вплив російської мови, зокрема, в Донбасі ще більше посилився, і русифікація шахтарського краю стане незворотною.

На загальних зборах активісти громадських організацій наголосили на тому, що після підписання закону про захист регіональних мов або мов меншин вплив російської мови, зокрема, в Донбасі ще більше посилився, і русифікація шахтарського краю стане незворотною.

У схваленому зверненні до Президента пропонується підготувати новий проект – про захист тепер уже української мови.

Відповідно до Європейської хартії регіональних мов або мов національних меншин, ухваленої парламентом 15 травня цього року, Україна зобов’язалася захищати тринадцять мов за загальнодержавним принципом. Відтак під захист підпадають усі мови на території всієї держави.
XS
SM
MD
LG