Доступність посилання

ТОП новини

Українська мода в Америці


Мирослава Гонгадзе Українська мода в Америці

Вашингтон, 30 травня 2003 року – Сьогодні в Америці стартує показ моди „Краса заради життя”. Молоді українські модельєри Ганна Бабенко, Вікторія Гресь та Оксана Караванська представлять свої моделі американцям. На кошти, зібрані від показів, куплять спеціальну апаратуру для діагностики раку молочної залози в Україні.

Ідея провести покази моди для захисту здоров’я жінок виникла в Україні більше року тому. Представники різних неурядових громадських організацій, об’єднані ідеєю, що освіта поборює різні захворювання, вирішили за допомогою подібної акції зібрати кошти для спеціальної апаратури з діагностики раку молочної залози. Спеціалісти стверджують , що жінки заклопотані родиною, чоловіками, дітьми переважно найменше уваги приділяють своєму стану здоров’я . У результаті статистика смертності при захворюванні на рак молочної залози в Україні у сто разів вища, ніж у США.

Марта Коломієць, керівник американської антикорупційної програми у Києві, співпрацюючи з жіночими громадськими організаціями, перейнялась цією проблемою і вирішила організувати подібні покази моделей українських дизайнерів в Америці. Тур, що стартував у США 30 травня, має намір зібрати кошти на закупку апаратури для діагностики раку молочної залози в Україні. Марта Зєлик, член правління Вашингтонської професійної групи каже, що багато організацій в Америці зацікавились цією ідеєю і сприяли організації акції.

Марта Зєлик

Одразу відгукнулися дуже багато: в Торонто, Чикаго, Детройті, Нью-Йорку, Вашингтоні. Увесь тур починається у Чикаго 30 травня, далі - Детройт 31 травня, Торонто - 1 червня, у Вашингтоні в приміщенні посольства України у столиці Америки - 5 червня і завершується все показом моди у Нью-Йорку 7 червня.

Чим більше коштів ми зберемо, тим більше такої діагностичної апаратури ми зможемо передати в Україну, щоб жінки по всій Україні, не лише в столиці, мали доступ до такого діагностичного устаткування.

Мирослава Гонгадзе

Покази українських дизайнерів в Америці сприятимуть також знайомству американської публіки з українською модою.

Марта Зєлик

Я думаю, що жінки в загальному зацікавлені модою, чи це українською, чи французькою, чи італійської модою. Так що, я думаю, що оскільки в Сполучених Штатах дуже мало відомо про моду в Україні, завжди були такі викривлені поняття про те, що в колишньому Радянському Союзі негарно жінки одягаються і не мають доступу до гарного одягу, то мені здається, що ми можемо цим показом моди розвіяти такі стереотипні мислення про те, як жінки в Україні одягаються. Так що я дуже радо поширюю інформацію про цей показ моди: там, де я працюю, в Держдепартаменті, серед інших моїх знайомих. Я думаю, що це буде мати дуже великий успіх, відкриє очі багатьом американським жінкам.

Мирослава Гонгадзе

Під час акції буде влаштований також розпродаж моделей і жінки, що планують відвідати показ, вже з зацікавленням розглядають проспекти і вибирають костюми на свій смак.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG