Доступність посилання

ТОП новини

Заступник голови Верховної Ради України Олександр Зiнченко вважає, що зволiкання з рiшенням про направлення українських миротворцiв у Iрак може призвести до значних втрат для України


-- no author -- Сьогодні на прес-конференцiї в Києвi Олександр Зiнченко наголосив, що відрядження українських миротворцiв спричинить значнi витрати з державного бюджету, однак вiд затягування цього питання витрати будуть ще бiльшими.

Сьогодні на прес-конференцiї в Києвi Олександр Зiнченко наголосив, що відрядження українських миротворцiв спричинить значнi витрати з державного бюджету, однак вiд затягування цього питання витрати будуть ще бiльшими.

На сьогоднi, за словами заступника голови Верховної Ради, близько 35 країн свiту звернулися до рiзних iнстанцiй зi своїми пропозицiями щодо участi в пiслявоєнних процесах в Iраку, 46 країн заявили про бажання направити свої полiцейськi сили до цiєї країни. Вiце-спiкер наголосив, що Україна має ухвалити рiшення про відрядження своїх миротворцiв до Iраку, оскiльки вже є вiдповiднi звернення до України з боку США i Польщi.

За словами Олександра Зінченка, на сьогоднi прихильникiв відрядження українських миротворцiв до Iраку у Верховнiй Радi набагато бiльше, нiж тоді, коли парламент ухвалював рiшення про вiдправку українського РХБ-батальйону до Кувейту.

Водночас, на думку Олександра Зінченка, питання фiнансування миротворчої операцiї, безумовно, ускладнює ухвалення рiшення . Ще остаточно не визначена кiнцева сума, яку потрібно надати з держбюджету для фiнансування такої операцiї, зазначив депутат. Вiн також наголосив на складності у розрахунках витрат держбюджету, оскiльки йдеться про направлення тисячі восьмисот українських вiйськових.

Ця цифра, за словами вiце-спiкера, вказується в документах, якi надiйшли до парламенту від Президента.
XS
SM
MD
LG