Доступність посилання

ТОП новини

Парламентський комiтет з питань економiчної полiтики, управлiння народним господарством, власностi та iнвестицiй пропонує повернути на доопрацювання законопроект про державну програму приватизацiї, внесений Кабiнетом Мiнiстрiв


-- no author -- Виступаючи сьогодні пiд час розгляду законопроекту у першому читаннi в парламентi, заступник голови комiтету Володимир Матвєєв наголосив, що запропонований законопроект i програма приватизацiї передбачають приватизацiю стратегiчно важливих для держави об''єктiв.

Виступаючи сьогодні пiд час розгляду законопроекту у першому читаннi в парламентi, заступник голови комiтету Володимир Матвєєв наголосив, що запропонований законопроект i програма приватизацiї передбачають приватизацiю стратегiчно важливих для держави об''єктiв. Зокрема нафтогазового комплексу, авiа- i суднобудування, а також лiкерогорiлчаного комплексу.

На думку Володимира Матвєєва, така позицiя програми не вiдповiдає нацiональним iнтересам.

У законопроектi про держпрограму приватизацiї передбачається, що до процесу приватизацiї залучатимуться великi пiдприємства i цiлi технологiчнi комплекси (вертикально iнтегрованi структури, господарськi об''єднання), якi потребують бiльш тривалого термiну проведення процедури продажу.

Згiдно з проектом, з метою пiдвищення лiквiдностi пiдприємств, що пiдлягають приватизацiї, передбачається їхня фiнансова реструктуризацiя.

Пiдготовка до приватизацiї могутнiх блокiв пiдприємств, що залишилися в державнiй власностi, проводитиметься тiльки на основi конкретних заходiв, якi будуть затвердженi пiдпрограмами i з яких буде ресурсне забезпечення.
XS
SM
MD
LG