Доступність посилання

ТОП новини

Упровадження Польщею вiзового режиму для громадян України може бути перенесене з 1 липня на пiзнiше, заявив мiнiстр нацiональної безпеки Польщi Марек Сивец


-- no author -- Вiн пояснив, що спочатку йшлося про вступ Польщi до Євросоюзу 1 сiчня 2004 року, але тепер визначена нова дата – 1 травня, i тому запровадження вiзового режиму можуть відкласти.

Вiн пояснив, що спочатку йшлося про вступ Польщi до Євросоюзу 1 сiчня 2004 року, але тепер визначена нова дата – 1 травня, i тому запровадження вiзового режиму можуть відкласти.

Марек Сивец також висловив думку, що Україна має хорошi можливостi для спрощення в майбутньому вiзового режиму з ЄС.

"Всi вiзовi режими з певною країною похiднi вiд її внутрiшньої ситуацiї. Якщо будуть якiснi змiни на кордонi, який де-факто нинi не контролюється, маю на увазi український кордон з Росiєю, то це серйозний аргумент для позитивних змiн у вiзовому режимi ЄС з Україною", - сказав польський міністр національної безпеки.

Мiнiстр навiв приклад Польщi, яка не входить до Шенгенської зони, але протягом 10 рокiв її громадяни де-факто їздять до Захiдної Європи без вiз.

Як повiдомлялося, польський уряд вирiшив ввести вiзовий режим з Україною у зв''язку з потребою приведення мiграцiйно-вiзової полiтики країни до норм i стандартiв Євросоюзу напередоднi вступу Польщi в ЄС.

Марек Сивец востаннє був в Українi на початку квiтня.
XS
SM
MD
LG