Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма підписав Європейську хартію регіональних мов або мов національних меншин. Цей документ у травні ратифікувала Верховна Рада


-- no author -- Як мовиться в повідомленні прес-служби Президента, заходи для затвердження української мови як державної, її розвиток і функціонування в усіх сферах на території України не вважаються такими, що перешкоджають розвитку регіональних мов, визначених у Хартії.

Як мовиться в повідомленні прес-служби Президента, заходи для затвердження української мови як державної, її розвиток і функціонування в усіх сферах на території України не вважаються такими, що перешкоджають розвитку регіональних мов, визначених у Хартії.

Згідно з цим документом Україна зобов’язалася захищати на своїй території тринадцять регіональних мов або мов нацменшин: російську, білоруську, болгарську, гагаузьку, грецьку, єврейську, кримськотатарську, молдавську, німецьку, польську, румунську, словацьку та угорську. Раніше група народних депутатів та представників інтелігенції зверталася до глави держави з проханням накласти вето на ухвалений парламентом документ. На їхню думку, Хартія посилить позиції російської мови , яка і без того панує в Україні.
XS
SM
MD
LG