Доступність посилання

ТОП новини

Комiтет Верховної Ради з питань свободи слова й iнформацiї позитивно оцiнює iнiцiативу створення парламентського каналу в Українi. Про це на прес- конференцiї сьогодні заявив голова комiтету Микола Томенко (фракцiя "Наша Україна")


-- no author -- За його словами, в цьому питаннi вже зробленi деякi кроки, зокрема, Нацрада з питань телебачення i радiомовлення i телерадiокомпанiя парламенту "Рада" вже створили спiльну групу.

За його словами, в цьому питаннi вже зробленi деякi кроки, зокрема, Нацрада з питань телебачення i радiомовлення i телерадiокомпанiя парламенту "Рада" вже створили спiльну групу.

Крiм того, Нацрада ухвалила рiшення про видiлення кабельної i супутникової частоти для парламентського каналу.

За словами Миколи Томенка, вже розглядалося питання про видiлення найбiльшому кабельному оператору "Воля" лiцензiї на мовлення. За словами голови комiтету, вже зарезервоване мiсце в пакетi програм для парламентського телеканалу.

Вiн зазначив, що у разі, якщо парламентський телеканал "Рада" буде оперативним, то найближчим часом можна буде говорити про першi пробнi кроки вже цього року .Поки що мовлення парламентського каналу в кабельнiй мережi лише у Києвi.

Микола Томенко також повiдомив, що комiтет планує до наступної сесiї Верховної Ради запропонувати конкретний варiант переходу на громадське мовлення.
XS
SM
MD
LG