Доступність посилання

ТОП новини

Народні депутати Сергій Правденко та Юрій Правденко пропонують заборонити використання судових позовів як підстави для переслідування засобів масової інформації. Про це йдеться у законопроекті, який депутати внесли на розгляд Верховної Ради


-- no author -- На думку авторів, ухвалення цього законопроекту сприятиме "врегулюванню порядку відшкодування моральної (не майнової) шкоди, яку завдали ЗМІ, поширюючи недостовірну інформацію", а також "забезпечить захищеність ЗМІ та їхніх представників, слухачів та глядачів".

На думку авторів, ухвалення цього законопроекту сприятиме "врегулюванню порядку відшкодування моральної (не майнової) шкоди, яку завдали ЗМІ, поширюючи недостовірну інформацію", а також "забезпечить захищеність ЗМІ та їхніх представників, слухачів та глядачів".

Пропонується також внести поправку до Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", згідно з якою суд має визначати розмір грошового відшкодування моральної шкоди "з урахуванням умислу журналіста чи службових осіб ЗМІ".

Загалом, ухвалення цього законопроекту, на думку авторів, "сприятиме поліпшенню іміджу України на європейській та світовій арені".
XS
SM
MD
LG