Доступність посилання

ТОП новини

Команда судна, затриманого в Греції з 680 тоннами вибухівки на борту, складається з українців і громадян Азербайджану, повідомляють грецькі представники


-- no author -- Сьогодні влада Греції повідомила про виявлення 680 тонн вибухівки на борту корабля, власником якого є компанія, зареєстрована на Маршаллових островах. Судно, що пливло під прапором Коморських островів, відбуксоване в один з портів на заході Греції для ретельного огляду.

Сьогодні влада Греції повідомила про виявлення 680 тонн вибухівки на борту корабля, власником якого є компанія, зареєстрована на Маршаллових островах. Судно, що пливло під прапором Коморських островів, відбуксоване в один з портів на заході Греції для ретельного огляду.

Спецслужби Греції провели обшук судна "Baltic Sky" у грецьких територіальних водах у Середземному морі після того, як поліція отримала анонімний дзвінок, повідомляє “Reuters”.

Як заявив прес-секретар уряду Греції Телемахос Хітріс, "ми відразу запідозрили щось недобре, а коли відкрили трюм і зазирнули всередину – виправдалися наші найстрашніші підозри. Цей корабель, мабуть, прямував у Африку, але ми ще поки не знаємо, куди".

Він також сказав, що вибухівка, виявлена на борту – це аміачна селітра, що широко застосовується в гірничо-видобувній галузі, але може бути використана і для терористичної діяльності - як детонатори і запали.

"Капітана корабля і всю команду затримано. Їх зараз допитують співробітники спецслужб. Водночас ми перевіряємо всі документи на вантаж. Ми вважаємо, що корабель прямував до Тунісу. Цілком можливо, що вибухівка призначалася для мирних цілей", - наголосив Телемахос Хітріс.
XS
SM
MD
LG