Доступність посилання

ТОП новини

У Криму пройшли жалобні заходи в пам’ять жертв депортації болгар, вірмен і греків. У червні 1944 року за наказом тодішнього радянського уряду з Криму були депортовані майже 40 тисяч осіб


-- no author -- Вінки і квіти до Пам’ятного каменя на залізничному вокзалі, звідки відправлялися ешелони з депортованими, поклали представники Верховної Ради і Ради міністрів АРК, Симферопольської міськради і національних громад Криму.

Вінки і квіти до Пам’ятного каменя на залізничному вокзалі, звідки відправлялися ешелони з депортованими, поклали представники Верховної Ради і Ради міністрів АРК, Симферопольської міськради і національних громад Криму. Настоятель симферопольського храму Святого Акопа Вірменської апостольської церкви отець Тер-Хачатур провів молебень у пам’ять усіх депортованих, які загинули за межами батьківщини.

За останнє десятиліття в автономію повернулися близько 500 раніше депортованих вірмен, 2 тисячі 700 болгар і трохи менше греків. Це становить лише 15% від тієї кількості людей, які були депортовані 24-26 червня 1944 року.
XS
SM
MD
LG