Доступність посилання

ТОП новини

Один двигун вiдмовив сьогодні у лiтака АН-140 авiакомпанiї "Аеромiст" (Харкiв), який виконував полiт за маршрутом "Харкiв-Київ"


-- no author -- Як повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в Державному департаментi авiацiйного транспорту "Укравiатранс", лiтак благополучно приземлився в аеропорту Харкова. Серед 37 пасажирiв i екiпажу лiтака потерпiлих немає.

Як повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" в Державному департаментi авiацiйного транспорту "Укравiатранс", лiтак благополучно приземлився в аеропорту Харкова. Серед 37 пасажирiв i екiпажу лiтака потерпiлих немає.

Згiдно з даними "Укравiатрансу", це вже восьмий випадок вiдмови двигуна за час експлуатацiї АН-140.

"Така ситуацiя є неприйнятною з точки зору безпеки польотiв", - такий коментар глави "Укравiатрансу" Володимира Максимова з цього приводу. В "Укравiатрансi" повiдомили, що найближчим часом вiдпрацьовуватимуть i впроваджуватимуть органiзацiйно-технiчнi заходи з полiпшення безпеки польотiв та авiацiйної безпеки.

Регiональний пасажирський турбогвинтовий лiтак АН-140 має два двигуни, здатний перевозити 52 пасажири. Нинi в Українi експлуатуються чотири АН-140: два – в компанiї "Одеськi авiалiнiї", по одному – "Аеромiст-Харкiв" i "Мотор-Сiч".

Усього було випущено п''ять серiйних машин, одна з яких, експлуатована компанiєю "Аеромiст", зазнала катастрофи 23 грудня 2002 року в Туреччинi. Тодi загинуло 44 людини.
XS
SM
MD
LG