Доступність посилання

ТОП новини

У Криму в ніч на 25 червня невідомі зловмисники напали на археологічну експедицію, яка вела розкопки скіфського могильника. Як повідомили в Республіканському комітеті з охорони історичної спадщини Криму, напад стався із застосуванням вогнепальної зброї


-- no author -- Невідомі обстріляли археологів, які охороняли вночі могильник перших століть нашої ери поблизу села Опушки Симферопольського району, однак ніхто не постраждав.

Невідомі обстріляли археологів, які охороняли вночі могильник перших століть нашої ери поблизу села Опушки Симферопольського району, однак ніхто не постраждав. За повідомленням урядовців, нелегальні копачі кілька разів намагалися пограбувати цю пам’ятку старовини. Зараз інцидент розслідують представники кримських главків Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

За даними СБУ щороку “чорні археологи” – ті, хто нелегально проводять розкопки, – завдають шкоди автономії щонайменше на 1 мільйон доларів, вивозячи за межі півострова тисячі археологічних предметів.
XS
SM
MD
LG