Доступність посилання

ТОП новини

Глава Нацiонального банку України Сергiй Тигипко упевнений, що українськi банки зможуть забезпечити кредитами постачання зернових до України


-- no author -- Таку думку вiн висловив журналiстам сьогодні, вiдповiдаючи на запитання, як позначиться зростання цiн на продовольчi товари на iндексi iнфляцiї.

Таку думку вiн висловив журналiстам сьогодні, вiдповiдаючи на запитання, як позначиться зростання цiн на продовольчi товари на iндексi iнфляцiї.

"Це помилка, якщо сьогоднi ми вважаємо, що наша економiка, наш бiзнес i наше сiльське господарство не зможе забезпечити нас продуктами харчування", - наголосив Сергій Тигипко.

Вiн також повiдомив, що проводилися консультацiї з бiзнесменами i банкiвськими структурами, i українськi банки зможуть легко кредитувати постачання зернових.

Сергій Тигипко зазначив, що не поспiшав би, як це робить населення, скуповувати продукти харчування.

Говорячи про iнфляцiю, вiн наголосив, що "якщо буде ажiотажний попит, то цiни, безумовно, зростуть, i ми самi спровокуємо зростання цiєї iнфляцiї". Водночас, вiн зазначив, що такі прогнози має робити Мiнiстерство економiки, а НБУ пiсля цього буде робити свої корективи.

На думку глави НБУ, на рiвень iнфляцiї немає монетарного впливу, i її зростання "може спровокувати тiльки ажiотажний попит на продовольчi товари".
XS
SM
MD
LG