Доступність посилання

ТОП новини

До Москви прибула зірка світового кінематографу Фанні Ардан, яка виконує роль примадонни світової опери Марії Каллас у фільмі про неї на московському Міжнародному кінофестивалі (20-29 червня)


Віталій Портников До Москви прибула зірка світового кінематографу Фанні Ардан, яка виконує роль примадонни світової опери Марії Каллас у фільмі про неї на московському Міжнародному кінофестивалі (20-29 червня)

Москва, 27 червня 2003 – У Москві цими днями говорять знову про примадонну світової опери Марію Каллас. До російської столиці прибула зірка світового кінематографу Фанні Ардан, яка виконує роль співачки у фільмі про цю видатну примадонну. Саме пані Ардан стане головною постаттю на закритті 25-го московського міжнародного кінофестивалю.

На заходах Московського міжнародного кінофестивалю, як правило, буває чимало відомих у кінематографі людей. Однак, скажімо, прибуття сюди знаменитої зірки минулої зірки минулих часів Джини Лолобріджиди – це скоріш данина честолюбству президента Московського кінофестивалю Микити Міхалкова. Пан Міхалков – це сива людина, однак і досі не може вирішити, що ж краще, – бути талановитим режисером і актором, улюбленцем будь-якої влади або кінематографічним начальником. У часи московського кінофестивалю всі ці амплуа можна поєднати. Втім, звісно, для цього потрібний рівень гостей і рівень фільмів. Тому прибуття до Москви Фанні Ардан – зірки французького кінематографу – стало справжньою подією.

Стрічка «Каллас Назавжди», якою закривається Московський міжнародний фестиваль, також є головною подією всіх днів кінопоказів. А сама Фанні Ардан буде нагороджена спеціальним призом із назвою “Вірю” на честь знаменитого театрального діяча Костянтина Станіславського.

До пані Ардан ці нагороди вже отримали на Московському кінофестивалі Джек Ніколсон та Харді Кейтел. Як вважають критики, Фанні Ардан дійсно гідна будь-яких міжнародних нагород. Адже ця муза знаменитого французького режисера Франсуа Трюффо працювала і з Патрісом Леконтом, і з Клодом Лелюшем, і з Етторі Скола, і з Франсуа О’Зоном, а тепер, у фільмі про легендарну Марію Даллас, працювала із самим Франко Дзефіреллі. «Каллас Назавжди» – це захоплююча історія життя жінки, яка була не тільки найвидатнішою співачкою 20-го сторіччя, але й справжнім міфом того століття.

Сюжет фільму вважають не хронікальною розповіддю Дзефіреллі про Калас, а знаком поваги до відомого режисера, до співачки, яку він знав багато років, і про справжні причини її смерті не розповідав, хоча знав про них з самого початку. Пройшло 25 років, і тепер Франко Дзефіреллі вирішив висловитися. Висловитися за допомогою Фанні Ардан.

До речі, спочатку режисер пропонував зіграти роль Каллас гречанці Терезі Стратос, однак вона побоялася такої відповідальності, а Фанні Ардан, яка вже грала Каллас у театрі, не відмовилася, і, як вважають, перемогла. Адже Фанні Ардан як фатальна жінка французького кінематографу дуже схожа на Марію Каллас, яка була справжньою фатальною жінкою світової опери.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG