Доступність посилання

ТОП новини

Перспективи “Нашої України” на Донеччині


Сергій Гармаш Перспективи “Нашої України” на Донеччині

Донецьк, 9 липня 2003 - Вже до кінця року популярність “Нашої України” на Донеччині має відчутно зрости. Про це сказав нашому кореспонденту в Донецьку Сергієві Гармашу Віктор Ющенко.

Віктор Ющенко: Я пригадую як нелегко формувалась концепція виборна, я пригадую візит свій у Донецьк, на мене він справив враження міста політично пригнобленого. Я знаю, що для значної частини донеччан це є можливо предметом гордості. Моя думка інша : це речі, які не можуть вигідно відрізняти цей край від інших.

Так змалював своє враження від Донецька лідер блоку “Наша Україна” Віктор Ющенко. Треба сказати, що за результатами соціологічних досліджень позиції Ющенка на Донбасі значно слабші, ніж в інших областях. Такими ж були і підсумки минулих парламентських виборів, коли “Наша Україна” не набрала і 3%. Місцева преса коментує це небажанням Ющенка боротись за електорат області. Висувається версія, що в разі, якщо Янукович буде кандидатом у президенти, то ця робота, завдяки донецькому адмінресурсу, не дасть результатів, а якщо не Янукович, то Донеччина і так проголосує за Ющенка. Але сам Віктор Андрійович в інтерв’ю кореспондентові “Свободи” спростував таку версію. На його думку, причина низької присутності Ющенка в Донецьку у політичній закритості регіону, яка створена владою. Між тим уже до кінця року, за словами Віктора Ющенка, динаміка популярності “Нашої України” в регіоні відчутно зросте.

Віктор Ющенко: “Ми проводили декілька тижнів тому зустрічі із частиною ділових кіл Донецька. На мій погляд, я отримав інформацію ту, яка панує в місті: на що можна розраховувати, на що можна не розраховувати, чого люди бояться відверто. Це мої друзі, тому вони про це і говорили; і я думаю( і ви це добре розумієте), ми ставимо за мету організувати таким чином наш контакт з територією. Перш за все, восени ми запропонуємо відкритий політичний стіл у Донецьку і запросимо всі політичні сили, які здатні прийти і які зможуть сказати про проблеми України. Друга площина організації роботи- це створення громадських представництв, ініціатива на місці, яка б формувала підтримку блоку “Наша Україна”. Третє питання – це відкриття офісу і створення регіональної політичної Ради або координаційної ради тих партнерів, які представлені у донецькі політичні сили і які б бажали мати співпрацю і спільну координацію робіт. Це приблизно в чотирьох точках, в яких я б міг сказати, що до кінця року в Донецьку ви відчуєте цю динаміку”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG