Доступність посилання

ТОП новини

На вшанування 60-х роковин Волинської трагедії в селі Павлівці на Волині зібралося близько 2 тисяч осіб


-- no author -- Як повідомив польський сайт Onet.pl, це кільканадцять груп українців з жовто-блакитними прапорами і декілька сотень поляків з Польщі з середовищ польських переселенців.

Як повідомив польський сайт Onet.pl, це кільканадцять груп українців з жовто-блакитними прапорами і декілька сотень поляків з Польщі з середовищ польських переселенців.

На початку церемонії президенти обох країн Леонід Кучма і Олександр Квасневський зустрілися перед католицьким кладовищем, де перед початком служби кардинал Мар’ян Яворський виголосив лист Папи Римського Івана Павла ІІ, у якому понтифік закликає українців і поляків до об’єднання, закликає народи “не бути в’язнями історії”.

За даними польського сайту, на католицькому кладовищі поховано близько 100 польських жителів села, які загинули під час Волинської трагедії.

За кілька сотень метрів від католицького кладовища у цьому селі - православний цвинтар, де відбулася друга частина церемонії.

Як повідомляє сайт, на пам’ятнику, який сьогодні буде відкрито на Волині, напис: “Пам’яті близько 200 поляків з Порика і маєтку Старий Порик, які спочивають на цьому цвинтарі” (Порик – стара назва села). За даними поляків, з напису, який планувалося викарбувати на пам’ятнику, прибрано такі слова: “замордованих 11 і 12 липня 1943 року”.
XS
SM
MD
LG