Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Сан-Франциско над екс-прем''єром України Павлом Лазаренком, який був запланований на 18 серпня, перенесений на 14 жовтня, повiдомляє адвокат Марина Долгопола


-- no author -- Ймовiрно, було кiлька причин для такого рiшення судді,-зазначила вона. "Але для мене абсолютно очевидно, що проведення судового засiдання неможливе 18 серпня, оскiльки ще не допитанi всi свiдки в Українi", - заявила адвокат.

Ймовiрно, було кiлька причин для такого рiшення судді,-зазначила вона. "Але для мене абсолютно очевидно, що проведення судового засiдання неможливе 18 серпня, оскiльки ще не допитанi всi свiдки в Українi", - заявила адвокат.

Як повiдомлялось ранiше, група американських адвокатiв, як представникiв обвинувачення, так i захисту, допитала в Українi у справi П.Лазаренка 26 з 30 осіб, вказаних у списку обвинувачення. Захист має намiр зі свого боку допитати 40 осіб, серед яких Президент України Леонiд Кучма, екс-секретар Ради нацiональної безпеки i оборони, нинiшнiй мiнiстр оборони Євген Марчук, народнi депутати Валерiй Пустовойтенко, Олександр Волков, Юлiя Тимошенко i колишнiй голова правлiння "НАК Нафтогаз України" Iгор Бакай.

Марина Долгопола повiдомила, що дата приїзду американських юристiв ще не визначена, однак це вiдбудеться найближчим часом.

Нинi Павло Лазаренко мешкає в житловому будинку в Сан-Франциско (США), де очевидно, пробуде до засiдання суду, i готується до судового засiдання. Екс-прем''єр мав можливiсть слухати допити свiдкiв, якi проводилися представниками американського правосуддя в Українi. 14 червня колишнiй український прем''єр тимчасово звільнений з-пiд варти на весь перiод допитiв свiдкiв з цiєї справи, тобто до суду.

Прокуратура США обвинувачує Павла Лазаренка у вiдмиваннi $114 млн. через приватнi американськi фiнансовi установи. В Українi проти колишнього прем’єр-міністра також висунуте обвинувачення у фiнансових махiнацiях та iнших злочинах. У Швейцарiї вiн уже визнаний винним у вiдмиваннi грошей i засуджений Женевським судом до 18 мiсяцiв тюремного ув''язнення умовно.
XS
SM
MD
LG