Доступність посилання

ТОП новини

Адмiнiстрацiя самопроголошеної Приднiстровської республiки сьогодні запровадила режим найбiльшого сприяння в торговельно-економiчних вiдносинах з Україною


-- no author -- Згiдно з указом лiдера Приднiстров''я Iгоря Смирнова, республiка не стягуватиме мито з товарiв, що iмпортуються з України, за винятком пiдакцизних видiв продукцiї.

Згiдно з указом лiдера Приднiстров''я Iгоря Смирнова, республiка не стягуватиме мито з товарiв, що iмпортуються з України, за винятком пiдакцизних видiв продукцiї. Крiм того, приднiстровськi властi вирiшили ввести режим вiльної торгiвлi з Україною "з метою створення режиму найбiльшого сприяння i забезпечення споживчого ринку".

Минулого тижня Приднiстров''я ввело 100%-ий митний збiр на всi товари, що ввозяться з Молдови. Цей захiд став реакцiєю на ухвалене на початку червня урядом Молдови рiшення ввести обов''язкову реєстрацiю в Кишиневi пiдприємств Приднiстров''я, без якої вони позбавляються права проводити експортнi операцiї.

Дiї влади самопроголошеної республiки спричинили протест у Кишиневi. В адмiнiстрацiї президента Молдови вважають, що введення керiвництвом Приднiстров''я стовiдсоткового мита на молдавськi товари веде до загострення вiдносин мiж Кишиневом i Тирасполем.

"Цi необґрунтованi заходи ведуть до ще бiльшої iзоляцiї приднiстровського регiону i не вiдповiдають iнтересам його жителiв", - заявив "Iнтерфаксу" минулої середи речник президента Молдови Валерiй Ренiце. Вiн охарактеризував введення нового мита як спробу адмiнiстрацiї Приднiстров''я втягти пiдприємцiв у полiтичну гру.
XS
SM
MD
LG