Доступність посилання

ТОП новини

"Фронт національного визволення Корсики" взяв на себе відповідальність за вчорашні вибухи в Ніцці


-- no author -- Теракт в Ніцці, знаменитому курорті, на Лазурному березі Франції, було вчинено в ніч з суботи на неділю в самому центрі міста.

За повідомленням редакції кабельного телебачення в Аяччо, найбільшому місті Корсики, сьогодні туди зателефонував невідомий і сказав, що вибухи, які пролунали в ніч на 20 липня біля будівлі регіональних управлінь митниці і казначейства в Ніцці і в технічній зоні аеропорту Бастії, - це справа рук “Фронту національного визволення Корсики”. Особу того, хто телефонував, з’ясувати не вдалося. Відомо, що раніше озброєне крило руху корсиканських сепаратистів вже повідомляло про свої дії так само.

Теракт в Ніцці, знаменитому курорті, на Лазурному березі Франції, було вчинено в ніч з суботи на неділю в самому центрі міста. Внаслідок двох вибухів, які пролунали з приблизно п''ятихвилинним інтервалом, значної матеріальної шкоди було спричинено будинку, де розташовуються регіональні управління митниці і казначейства, а також сусіднім житловим будинкам і крамницям. 16 осіб, здебільшого місцеві жителі, зазнали легких поранень і контузії, одна літня жінка госпіталізована.

Крім того, вчора близько 23 години на самій Корсиці було скоєно ще один теракт. Вибуховий пристрій, встановлений у технічній зоні аеропорту Бастії, заподіяв істотної шкоди розташованій там будівлі департаментського управління матеріально-технічного постачання. Жертв і потерпілих не було.

Оглядачі пов''язують активність корсиканських сепаратистів з арештом Івана Колонна – відомого представника націоналістичного руху, якого після багаторічних розшуків було схоплено правоохоронними органами за звинуваченням у вбивстві поліцейського чиновника.
XS
SM
MD
LG