Доступність посилання

ТОП новини

Київ має намір беззастережно приєднатися до всiх пунктiв Угоди про створення єдиного економiчного простору Росiї, Бiлорусi, України i Казахстану, - заявив вiце-прем''єр України Микола Азаров.


-- no author -- У Москвi сьогодні вiдкрилося шосте засiдання Групи високого рiвня з формування єдиного економiчного простору (ЄЕП) Росiї, Бiлорусi, України i Казахстану.

Як повiдомлялося, у Москвi сьогодні вiдкрилося шосте засiдання Групи високого рiвня з формування єдиного економiчного простору (ЄЕП) Росiї, Бiлорусi, України i Казахстану. У зустрiчi беруть участь вiце-прем''єри чотирьох держав: Вiктор Христенко (РФ), Андрiй Кобяков (Бiлорусь), Микола Азаров (Україна) i Сауат Мiнбаєв (Казахстан).

Учасники засiдання планують обговорити концепцiю i комплекс заходiв з формування єдиного економiчного простору, а також проект угоди про його створення, який передбачається пiдготувати до вересня. На вiдкриттi засiдання було оголошено, що експерти вже пiдготували аналiз економiчних наслiдкiв створення ЄЕП. Зараз вiн обговорюється в секретарiатi Групи високого рiвня i до 5 серпня буде представлений усiм сторонам – учасникам угоди.

Досi каменем спотикання на шляху створення ЄЕП була позицiя України, що мала намiр вступити в СОТ. Тим часом, перед початком сьогоднiшньої зустрiчi вiце-прем''єр України Микола Азаров сказав журналiстам, що умови угоди про єдиний економiчний простiр не суперечать умовам вступу України до СОТ.
XS
SM
MD
LG