Доступність посилання

ТОП новини

Урожай зерна в Україні в 2003 році, як повідомляють українські інформагенції, очікується на рівні 28,8-30,8 мільйона тонн (торік було зібрано 38,8 млн. тонн). У 2003 році було скорочено посіви зернових і зернобобових на 20% у порівнянні з 2002 роком


-- no author -- Скорочення площ зумовлене зменшенням посівів пшениці цього року у 2,5 рази через загибель майже 4 мільйонів гектарів цієї культури через несприятливі погодні умови. Засуха в ряді європейських країн, яка триває ось уже кілька тижнів, завдала багатомільярдних збитків сільському господарству.

Скорочення площ зумовлене зменшенням посівів пшениці цього року у 2,5 рази через загибель майже 4 мільйонів гектарів цієї культури через несприятливі погодні умови. Засуха в ряді європейських країн, яка триває ось уже кілька тижнів, завдала багатомільярдних збитків сільському господарству.

Окрім того, як повідомляє УНІАН, з початку року в Сумській області зареєстровано 22 злочини, пов’язані із розкраданням і незаконними операціями з зерном. Завдані при цьому збитки сягають понад 5 мільйонів гривень, тоді як за відповідний період 2002 року аналогічні збитки становили лише 500 тисяч гривень.

Як повідомили у Центрі громадських зв’язків УМВС в Сумській області, збільшилась не кількість злочинів, а зросли їхні масштаби. До кримінальної відповідальності притягають 22 особи, з яких 13 – керівники підприємств.

Так, наприклад, за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу щодо директора фірми “Облтехіноцентр” з Сум. Він, зловживаючи службовим становищем, у період експорту зерна за фіктивними документами заволодів державними грошовими коштами у вигляді компенсації ПДП на суму 166 тисяч гривень.

Крім того, УМВС України в Сумській області спільно з органами прокуратури проводить комплексну перевірку комбінатів хлібопродуктів та хлібоприймальних пунктів Сумщини для встановлення фактичного залишку зерна на цих підприємствах, у тому числі зерна з Державного резерву.
XS
SM
MD
LG