Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський стане почесним козаком. Рішення про надання понтифіку такого звання буде ухвалене Радою Українського реєстрового козацтва


Сергій Гармаш Папа Римський стане почесним козаком. Рішення про надання понтифіку такого звання буде ухвалене Радою Українського реєстрового козацтва

Донецьк, 28 липня 2003 року.

17-20 липня ректор Донецького інституту штучного інтелекту та одночасно гетьман Українського реєстрового козацтва Анатолій Шевченко перебував у Римі. Там він брав участь в симпозіумі “Університет і церква в Європі”. Українську делегацію, за словами пана Шевченка, там представляли 140 осіб, серед яких три ректори вузів, “хоча, - зазначив Анатолій Іванович, – запрошувались всі ректори України”.

Саме після цієї поїздки російські ЗМІ поширили інформацію, що українське реєстрове козацтво зробило Папу Римського своїм почесним козаком. Втім Анатолій Шевченко уточнив, що це є лише намір, бо відповідне рішення ще має ухвалити Рада Українського реєстрового козацтва. В Римі ж Анатолій Шевченко мав можливість вручити Папі символ українського реєстрового козацтва - шеврон козака з гаслом реєстровиків.

“Я подякував йому за ту роботу, яку проводить він стосовно підвищення духовності в Україні. Розповів про козацтво. Сказав, що я гетьман Українського реєстрового козацтва, на шевронах якого є наше гасло : “Духовність та патріотизм”,- і вручив цей шеврон Папі, як символ козака реєстрового козацтва”-розповів Анатолій Шевченко.

За його словами, Папа благословив Українське реєстрове козацтво в особі його гетьмана. Після чого останній домовився з Ватиканом про наступний візит до Папи, який планується через 3-4 місяці. Саме під час цього візиту делегація від Українського реєстрового козацтва має намір вручити Папі кришталеву булаву, як символ влади, та оголосити його почесним козаком Українського реєстрового козацтва.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG