Доступність посилання

ТОП новини

Головне управлiння МВС України проводить рейд з виявлення посадових осiб, причетних до зловживань, пов''язаних iз зерном


-- no author -- Мета рейду – виявити керiвникiв пiдприємств, органiв виконавчої влади i мiсцевого самоврядування, причетних до спотворення даних про зiбраний минулорiчний урожай зернових.

Мета рейду – виявити керiвникiв пiдприємств, органiв виконавчої влади i мiсцевого самоврядування, причетних до спотворення даних про зiбраний минулорiчний урожай зернових. А також розкрити зловживання в операцiях iз зерном, факти незаконного використання i розкрадання запасiв державного i регiонального резервiв, ухиляння вiд декларування реальних запасiв зерна, не цiльового i незаконного використання наданих на закупiвлю зерна держкоштiв.

Оперативно-розшуковi й профiлактичнi заходи проводяться у зв''язку з нещодавнiми подiями в Києвi, пов''язаними зi штучним завищенням цiн на зерно i продукцiю його переробки. Вони спрямованi на полiпшення i стабiлiзацiю цінової політики на продовольчих ринках столицi.

Зокрема, в Дарницькому районi столицi притягнуто до кримiнальної вiдповiдальностi генерального директора одного з закритих акцiонерних пiдприємств, який отримав хабара в розмiрi 100 тисяч гривень за першочергове повернення однiй зарубiжнiй фiрмi боргу, що виник внаслiдок постачання засобiв захисту злакових рослин.

Прокуратура Києва порушила кримiнальну справу щодо виконувача обов''язків генерального директора одного зi столичних держпiдприємств, який, зловживаючи службовим становищем, розтратив 145 400 гривень державних грошей, отриманих вiд реалiзацiї сiльгосппродукцiї.

У липнi працівники Управлiння державної служби з боротьби з економiчною злочиннiстю ДУ МВС України в Києвi розкрили 15 злочинiв. До кримiнальної вiдповiдальностi притягнуті 15 осіб, 10 з яких – керiвники пiдприємств i органiв виконавчої влади. Виявлені 27 фактiв завищення цiн.
XS
SM
MD
LG