Доступність посилання

ТОП новини

І цього року перша німецька Бундесліґа не обійшлася без українських футболістів


Надія Кандиба І цього року перша німецька Бундесліґа не обійшлася без українських футболістів

Німеччина, 29 липня 2003 – Лічені дні залишилися до початку чергового футбольного сезону в Німеччині, який знову не обійдеться без українських гравців. Цього року серед команд першої Бундесліґи велику увагу привернув до себе футбольний клуб “Кельн”. Справа в тому, що за цю команду тепер грає одесит Андрій Воронин, якого визнано найкращим бомбардиром другої Бундесліґи.

Якщо вірити повідомленням преси, то німецькі команди “Баварія”, “Штутґарт”, “Армінія”, “Ганза”, а також італійські “Болонія” та “Парма”, виявляли серйозний інтерес до гравця української національної збірної 24-річного Андрія Воронина. Однак більше від усіх пощастило “Кельнові”. Адже саме за цю команду нинішнього сезону гратиме український футболіст. Таким чином збулася його мрія взяти участь в іграх першої Бундесліґи.

В інтерв’ю німецькому телеканалові “n-tv” Андрій Воронін сказав: “Я хочу затвердитися в першій Бундеслізі і продемонструвати гарний футбол. Досі мені доводилося більше грати в міжнародних матчах, ніж в іграх Бундесліґи”. Справді, сім разів він грав за “Ґладбах” і дев’ять разів – за Україну. Цього сезону український футболіст прагне 34 рази зіграти за “Кельн”.

Андрій Воронин визнав, що відчуває певний тиск. Його працедавці та вболівальники сподіваються, що він у кожній грі приноситиме щонайменше один, а то й два голи. Як зазначив менеджер “Кельна” Андреас Реттінґ, у керівництва клубу особливе ставлення до Андрія Воронина.

Водночас український спортсмен не сумнівається в своїх можливостях: “Останні роки продемонстрували, що я справді можу забивати непогані голи”. Граючи за “Майнц”, Андрій Воронин 20 разів влучив у ворота суперника. Недаремно його було визнано найкращим бомбардиром другої Бундесліґи. Але чи вистачить цього для першої Бундесліґи? Тут Андрієві Воронину треба буде ще довести свою майстерність. Нагадаємо, що свою футбольну кар’єру український футболіст розпочав у юнацькому складі одеського “Чорноморця”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG