Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович зустрівся з головою Ради міністрів Криму та керівниками Одеської, Миколаївської та Херсонської обласних державних адміністрацій – Сергієм Кунициним, Сергієм Гриневецьким, Олексієм Гаркушою та Анатолієм Юрченком


-- no author -- Під час зустрічі обговорили ситуацію на зерновому ринку держави, заходи зі стабілізації цін на хліб, хлібобулочні вироби, борошно, крупи, макаронні вироби, забезпечення регіонів продовольчим зерном нового урожаю, допомогу держави щодо здешевлення кредитів на закупівлю зерна та завершення жнив.

Разом з губернаторами на зустрічі були присутні також власники борошномельних і хлібопекарських підприємств, керівники хлібокомбінатів, відповідальні працівники виконавчих органів влади.

Під час зустрічі обговорили ситуацію на зерновому ринку держави, заходи зі стабілізації цін на хліб, хлібобулочні вироби, борошно, крупи, макаронні вироби, забезпечення регіонів продовольчим зерном нового урожаю, допомогу держави щодо здешевлення кредитів на закупівлю зерна та завершення жнив.

Віктор Янукович підкреслив незмінність політики держави на ринку хліба, зазначивши, що сьогодні вживаються всі заходи для того, щоб ціни на хліб та хлібобулочні вироби повернулися до рівня 30 травня 2003 року і залишалися незмінними впродовж усього маркетингового року.

Прем''єр запевнив керівників регіонів, що уряд допомагатиме у наданні позичок для села – як на посівну кампанію, так і на завезення необхідної кількості продовольчого зерна. За потреби будуть і надалі здійснюватися інтервенції зерна з Державного резерву. В.Янукович наголосив, що Держрезерв має всі можливості здійснювати такі операції. Достатні обсяги вигідного за ціною продовольчого зерна будуть доставлені при потребі на український ринок з інших країн.

Водночас Янукович попередив присутніх керівників державних органів виконавчої влади про персональну відповідальність за стабільність на ринку хліба та хлібопродуктів, забезпечення цінової політики, визначеної постановою Кабінету Міністрів. Уряд забезпечить ввезення зерна за сприятливими для України цінами, зазначив прем‘єр-міністр України.

Віце-прем''єр-міністр України Іван Кириленко отримав доручення виїхати з групою фахівців до Миколаївської області, де ситуація найбільш складна серед інших регіонів, щоб домогтися там змін на краще.

Сьогоднішня зустріч відбулася з керівниками тих регіонів, які найбільше постраждали від несприятливих погодних умов. Найближчим часом аналогічні зустрічі передбачаються і з іншими керівниками обласних державних адміністрацій.
XS
SM
MD
LG