Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу щодо одного приватного київського підприємства за фактами шахрайства в особливо великих розмірах – частина 4 статті 190 Кримінального кодексу


-- no author -- Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, досудове слідство з’ясувало, що організована злочинна група під виглядом приватної туристичної фірми незаконно займалася працевлаштуванням громадян України за кордоном.

Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, досудове слідство з’ясувало, що організована злочинна група під виглядом приватної туристичної фірми незаконно займалася працевлаштуванням громадян України за кордоном.

Зловживаючи довірою громадян, члени угруповання протягом 2001-2003 років збирали інформацію про охочих працевлаштуватися, надавали їм неправдиву інформацію про законність своєї діяльності та її легальність, а також про характер, умови, оплату праці за кордоном.

Клієнтам фірми гарантувалося працевлаштування за кордоном на законних підставах. Ïм оформлялися візові документи як для зарубіжного туризму, а статус туристів використовувався для легального перетину кордону і поїздки до місця обiцяного працевлаштування. При цьому закордонні паспорти та інші особисті документи у них забирали, а за послуги брали плату в розмірі 2-3 тисячі доларів.

Оскільки фірма працювала нелегально, більшість громадян, що скористалися її послугами, опинилися за рубежем на умовах біженців і були позбавлені права повернутися в Україну офіційно. Документи і гроші їм повернуті не були.

Шахраї таким чином заробили понад 70 тисяч доларів. Зараз вивчається можливість причетності цієї групи до злочинних махiнацiй з продажу українських громадян у рабство.Досудове слідство проводить прокуратура Києва.
XS
SM
MD
LG